NIEUWSBRIEF RESERVEREN

Beste Jan Michielsen
 


Het moorddiner

 
Samen met Centime Internet Concepts organiseren wij bij Eetcafé Den Soete Inval
drie verschillende moorddiners.
Reserveren voor het moordiner uiterlijk 15 dagen voor de geplande datum.
 
Het 3 gangen menu (vanaf € 25,00 per persoon) wordt samengesteld in overleg met u of u kunt kiezen voor a la carte.
 

 

Het Familiediner (8 of meer personen)


Ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Berend Zandbergen wordt er een klein familiediner 
georganiseerd. In plaats van een feestje wordt het al gauw een hele andere avond. Kort voor het diner komt namelijk nieuwe informatie boven water over de verdwijning van La

ra Zandbergen, zeventien jaar geleden. Lara was de jongste dochter van Berend en Henriette Zandbergen. Toen ze verdween was ze dertien jaar oud. De familie gaat er al jaren vanuit dat ze niet meer leeft. Maar er is nooit vastgesteld wat er gebeurd is en wie er mogelijk schuld had aan haar verdwijning en dood. Tot deze avond...

Wie van de aanwezigen weet de geheimen van de andere familieleden te achterhalen? Wat speelde zich zeventien jaar geleden af? En is iemand van de familie schuldig aan de dood van Lara? Daar draait het om tijdens dit moorddiner.
NB. Dit moordspel kan gespeeld worden met 8 of meer spelers, ook met grote groepen. Bij groepen van meer dan 13 spelers wordt gewerkt met meerdere (diner)tafels, die onderling in contact blijven. 

Moorddiner Assepoester (8-12 personen)
Ieder sprookje eindigt met "…en ze leefden nog lang en gelukkig." Maar Assepoester leefde helemaal niet lang met haar prins. En of ze gelukkig was, is ook nog maar de vraag. Sowieso lijken sprookjesfiguren niet op die types uit de sprookjesboeken. Het is een stelletje zonderlinge figuren bij elkaar.
Enfin. Assepoester is zojuist uit een hoge toren van haar kasteel in de slotgracht gevallen. Ze was op slag dood. Wat is er gebeurd? En wie heeft er schuld aan haar dood? Dat zul je tijdens dit moorddiner met alle betrokkenen moeten uitzoeken. En wees voorbereid: de ‘sprookjesfiguren’ en de sprookjes zouden er wel eens anders uit kunnen zien dan je altijd dacht.

Moorddiner Groezelburg (10-12 personen)
Beste inwoner van Groezelburg, 
In ons dorp kent iedereen elkaar zoals u weet. Sommige mensen wonen hier hun hele leven al, anderen zijn hier in de loop van de jaren komen wonen. Er kan maar weinig gebeuren in Groezelburg, of het verspreidt zich als een lopend vuurtje.
Het zal u dus al ter oren gekomen zijn dat Ramses Toermalijn verdwenen is. Hoewel hij niet altijd zin had om contact te leggen, kent iedereen zijn villa aan de rand van het dorp. Mevrouw Kraak heeft als huishoudster van Toermalijn de vermissing opgemerkt en zich gemeld bij de politie. Ze had hem al drie dagen niet gezien en begon zich zorgen te maken.
De politie uit het nabijgelegen Bruisdal neemt het onderzoek op zich. Verschillende Groezelburgers hebben mij benaderd, omdat ze het niet prettig vinden dat er straks vreemden door ons dorp lopen om alles binnenstebuiten te keren. Daarom zijn twaalf dorpsbewoners (inclusief ikzelf) uitgenodigd om samen de verdwijning van Ramses Toermalijn op te helderen.
Ik reken op uw komst. Hoogachtend, 
Willem-Hendrik Verriet
Burgemeester van Groezelburg


Wat zijn de kosten?
Het basistarief voor het spelen van het moorddiner is €25,00. Daarna komt er €5,00 per speler bij. Je krijgt bij 10 spelers dus een factuur voor € 75,- in totaal (incl. 21% btw). Deze kosten moeten vooraf per bank worden betaald.


Wat moet ik doen als iemand onverhoopt niet meer kan deelnemen aan de avond?
Neem zo snel mogelijk contact op met ons. Wij weten welke personages onmisbaar zijn voor het juiste verloop van het spel. Het kan zijn dat iemand anders op het laatste moment een andere rol op zich moet nemen, als blijkt dat de afvaller een essentiële rol speelde. Er wordt geen geld teruggegeven nadat het spel is gestart met de eerste mails. 

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Wil je je moorddiner annuleren en is het nog minimaal drie weken vóór de geplande speeldatum? Dan kun je kosteloos annuleren. We hebben de e-mails voor je groep dan nog niet opgestart. Vanaf drie weken voor je speeldatum zijn we al begonnen met de voorbereidingen van de e-mails voor je groep en kun je helaas niet meer je geld terug krijgen. Overleg indien gewenst wel even of we je moorddiner met jou kunnen verplaatsen naar een latere datum.

Zijn deze moorddiners voor iedereen geschikt?
Omdat je het moorddiner zelf speelt (dus geen uitgeschreven dialogen krijgt), is het geschikt voor mensen die het leuk vinden om zich in te leven in hun rol en de anderen te gaan bevragen. Als je mensen bij elkaar hebt die elkaar veelbetekenende blikken toewerpen, nieuwsgierige vragen stellen en fanatiek puzzelen, wordt het een geweldige avond.
De aanbevolen minimumleeftijd is 16 jaar.

Kun je deze moorddiners ook spelen met zes mensen? Of met veertien?
Er zijn drie verschillende scripts. Het script van Groezelburg kan met 10-12 personen worden gespeeld. De dood van Assepoester kan met 8-12 mensen worden gespeeld. Het Familiediner is het meest flexibel: dat kan vanaf 8 personen worden gespeeld, ook met grote groepen. Met 6 of 7 personen zou ook kunnen, maar dat heeft wel invloed op het spel (minder dynamisch). Voor een groep kleiner dan 6 personen hebben wij geen script beschikbaar; er gaat dan teveel informatie en spanning verloren.
Als je kunt kiezen hoeveel mensen je uitnodigt, is twaalf de leukste optie, omdat dan alle personages uit het verhaal daadwerkelijk aanwezig zijn en samen om de tafel zitten.
 
Waarom zijn soms niet alle personages aanwezig bij Het Familiediner terwijl we wel met meer dan 12 spelers zijn?
Het is belangrijk dat iedereen alles kan horen wat er gezegd wordt, anders kan het spel spaak lopen. Ervaring leert dat er informatie verloren gaat als je met meer dan 12 personen aan 1 grote tafel zit. Daarom hebben we bij Het Familiediner gekozen voor meerdere tafels met dubbelrollen. Sommige rollen zijn meer leidend dan andere; van deze zit er aan elke tafel één. Gedurende het diner zullen een aantal keer enkele personages van plek verwisselen. Op die manier zie je tijdens het spel je andere medespelers ook.

Kan ik zelf kiezen wie welke rol krijgt?
Omdat je zelf mee gaat doen met het diner, geven we van tevoren geen informatie aan jou over de karakters/personages. Dat zou de spanning voor jou voor een deel eraf halen. Wat we wel aan je vragen, is of je wilt aangeven wie de meest extravagante rollen moeten krijgen en wie een mannen- of vrouwenrol moet krijgen. Dat vul je in op het formulier met gegevens van de spelers, dat je instuurt.

Komt er iemand om leiding te geven aan het diner?
Er is geen externe organisatie aanwezig: het is echt jullie eigen avond en je hebt daardoor ook bij lange na niet de kosten die verbonden zijn aan een volledig verzorgd moorddiner. Je kunt af en toe onderbreken om even bij te praten met je vrienden, zo lang natafelen als je wilt, foto’s maken en ga zo maar door.
In elk script hebben bepaalde personages de opdracht om (te proberen) de avond te leiden. Dat regelt zich dus vanzelf. Bij Het Familiediner wordt bij groepen groter dan 13 personen één van de aanwezigen een spelleider (in de rol van de overledene, die zelf ook mee kan puzzelen). Zijn of haar taak is vooral om mensen een paar keer volgens instructie van tafel te laten wisselen. Ook hier regelen de gesprekken aan de tafels zichzelf door de rolinstructies.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Elke deelnemer ontvangt in de twee weken voorafgaand aan de afgesproken datum vijf mailtjes. Daarin staat algemene informatie over de moord en persoonlijke informatie over jouw personage en andere personages. We werken niet met vaststaande dialogen of een schema voor wanneer welk geheim op tafel komt. En in elk script hebben bepaalde personages de opdracht om (te proberen) de avond te leiden. Dat regelt zich dus vanzelf, er is geen spelleider nodig.
In mail vijf ontvangt iedereen een paar tips voor het verloop van het spel. Hierin staat onder andere dat niemand mag liegen, anders leg je het spel lam. (Uiteraard mag de moordenaar wel ‘Nee’ antwoorden op de directe vraag of hij/zij de moord heeft gepleegd. Anders is het spel wel heel snel afgelopen…)
Iedere speler draagt een geheim (of meerdere) met zich mee (van zichzelf of van een ander). Op de avond zelf komen jullie bij elkaar en zal degene die volgens het verhaal het diner georganiseerd heeft jullie uitnodigen aan tafel. Dan zal een van de spelers waarschijnlijk al snel iets opmerken over wat hij/zij gezien heeft op de avond van de moord. Omdat elke deelnemer een geheim heeft en dus potentieel verdacht is, zal iedereen proberen de verdenking op een ander te leggen. Zo blijft het spel rollen als een sneeuwbal.
 
Let op: zorg voor correcte mailadressen.
Wij willen graag met een vrijgezellenfeest een moorddiner spelen. Is het mogelijk dat het een verrassing blijft voor de vrijgezel tot het laatste moment?
Onze spellen zijn zeker geschikt voor vrijgezellenfeestjes. We sturen de mails dan op naar iemand anders. Je geeft zelf aan wie dat is, dat kan de organisator zijn, maar ook bijvoorbeeld de partner. Die zorgt er dan voor dat alle mails geprint worden voor de vrijgezel. Die moet dan wel even de tijd krijgen om alle informatie in zich op te nemen. Het is handig om een notitieblokje mee te nemen waar zij/hij aantekeningen in kan maken. Dat staat wat gezelliger dan een stapel A4’tjes naast je bord. :) De kledingvoorschriften sturen we ook aan de tussenpersoon, zodat die kan zorgen dat er een outfit komt voor de vrijgezel.
 
 
Molenstraat 104 | Zundert | tel.: 076-5971502 | e-mail: reservering@densoeteinval.eu
OPEN ONLINE AFMELDEN